?

Bine ați venit!

Ne cerem scuze pentru eventualele imperfecțiuni, pagina este în construcție.

Succesul de care s-a bucurat odinioară aragonitul de Corund astăzi este deja istorie. La începutul secolului trecut ”piatra prețioasă a secuilor„ a însemnat un brand cu renume, concurând cu produsele de ceramică și din iască.

Doi istorici locali, István Lajos și Szõcs Lajos, care din păcate nu mai sunt printre noi, au readus în atenția publicului larg povestea aragonitului, dar foarte puțini au văzut cum au arătat de fapt aceste produse.

Înființarea unui muzeu al aragonitului la Corund ar putea însemna un punct de atracție în plus concurând la o mai bună valorificare a potențialului turistic al ținutului. Dorim să vă prezentăm istoria prelucrării aragonitului și produsele realizate, care poate azi nici nu sunt prețuite la adevărata lor valoare.

Folosim această ocazie pentru a lansa un apel celor care au fotografii, documente de epocă sau obiecte care se referă la industria de aragonit și sunt dispuși să ne sprijine cu cu copii sau eventual cu originalul , să ne contacteze la adresa de mai jos.

--==*==--

Mai jos vă prezentăm proiectul de reabilitare a imobilului destinat muzeului, realizat de arh. Nagy Zoltán.